Arrangementer

Åbent hus


Der holdes åbent hus på Skovbrugsmagasinet to gange om året - som regel suppleret med en temaudstilling.

Desuden er der åbent året rundt for selskaber, efter forudgående aftale


Åbent hus arrangementer:


2. søndag i maj 10.00 - 16.00

2. søndag i september 10.00 - 16.00

Der er gratis adgang til alle arrangementer på selve Skovbrugsmagasinet, men man er selvfølgelig velkommen til bidrage til vedligeholdelse og restaurering ved at købe caps og labels.Velkommen til

ÅBENT HUS

SØNDAG DEN 8.9 2019

FRA KL. 10 - 16Skovbrugsmagasinet og Corselitze Skovdistrikt
Her kan du udskrive Skovbrugsmagasinets folder

Du finder os her:


Skovbrugsmagasinet på Corselitze

Tromnæs Alléen 2

4800 Nykøbing F.


Tlf.   54 44 70 29


(Godskontor, åben 8-16 på hverdage).
Til vores åbent hus arrangementer er der altid mulighed for at stille spørgsmål til gamle erfarne skovfolk.


Skovbrugsmagasinet arrangerer også skovbrugsrelaterede ekskursioner i ind- og udland.Tidligere arrangementer:


           Åbent hus, spillemænd       


           Åbent hus, hestevognskørsel


           Åbent hus 8 maj 2016

SOS Børnebyerne havde åbent hus på hovedbygningen med 600 besøgende, den gamle skærveknuser kom igang. De Grønne Spillemænd spillede, Kulsvierne bagte pandekager, og vi havde en maleriudstilling af landskabsmalerier m. piletræer af Rasmus Stang.


Åbent hus 11 september 2016

Rita Forup havde svampetur i skoven, og i parken fældede Finn den største gran. Ca. 250 besøgende.


Svend Ambus havde ca. 120 besøgende i parken under sommeren


Folkefest på Corselitze - 14 maj 2017


Mød foråret 2019 på Corselitze

Normalt starter foråret lidt senere i Østersøskovene, men i år passer det sådan, at når Skovbrugsmagasinet den 12. maj holder åbent hus, så står det hele i fuldt flor. Der er orkideer i skoven, og i parken arbejder fuglene på højtryk med at bygge rede og fodre unger.

Som noget helt nyt vil vi i år vise nogle af skovens vigtigste produkter, der selvfølgelig er træ. Skovbrugsmagasinet har erhvervet en masse spændende egeplanker, der kan anvendes til borde og bænke såvel inde som ude, eller står man og mangler et stykke træ til et pølsebord, spækbræt eller fuglehus, er der også mange stykker træ at vælge imellem. Husk at træ lagrer CO2, når det anvendes det til varige formål, så kom og vær med, og gør et godt køb. Tænker du langsigtet, er det også muligt at købe et lille ”ege-barn” af Danmarks største eg Valdenarsegen.


Vi får besøg af en trækunstner. Jeppe Røpke viser hvordan han kan lave de flotteste træfigurer med sin motorsav.

Kl. 11 er der orkidetur i skoven under kyndig vejledning af naturvejleder Johnny Madsen. Kl. 11 og kl. 13.30 er der guidet fugletur i parken, kom, se og hør fuglene. Benny Steinmejer fortæller samtidig om et redekasseprojekt, som Dansk Ornitologisk Forening og Corselitze har lavet i parken.


Der er åbent i Skovbrugsmagasinet og karlekamrene kl. 10 til 16. Her er der altid nogle at snakke med om træer og om livet i skoven. Der er gratis adgang, og der kan købes kaffe og kage.


Med venlig hilsen


Thyge Andersen

Formand


Corselitze byder på musik, kæmpeege, svampe og hestevognskørsel


Søndag den 8. september 2019 fra kl. 10 til kl. 16 er der åbent hus på Skovbrugsmagasinet.
Efteråret nærmer sig, og det er tid til den traditionelle svampetur med vores svampeekspert Rita Forup. Sidste år måtte svampeturen aflyses pga. tørke, i år tegner sæsonen godt. Turen begynder kl. 10.30.
I år fokuserer vi på skovens kæmpeege. Tag på tur med naturvejlederen til Fruens Ege og mød Danmarks største eg Valdemarsegen, og se den nye udstilling på museet. Turen starter kl. 13.
Der bliver mulighed for en tur i skoven med hest og vogn og med Niels Hviid Andersen som erfaren kusk. Det bliver korte ture, som også er egnede for børn.
Amanda og Bjarne underholder med sang, guitar og klaver. Er det fint vejr forgår det ude i parken.
I parken blomstrer stauder og roser, og der er altid et sted, hvor man kan finde hvile måske på ”Dragebænken”.
De første halvtreds børnefamilier får hver en ”kæmpeeg” i potte. Egetræerne er ”børn” af de største ege på Lolland-Falster, og er klar til at blive plantet. Det er starten på et projekt, hvor ”vores kæmpeege skal ud i landskabet” siger skovfoged Thyge Andersen. Børnene skal plante træer, det er der fremtid i.
Der sker en masse på Skovbrugsmagasinet for tiden. Skovbrugsmagasinet skal være hele skovens museum. Museets samlinger og skoven skal formidles, så stedet bliver et besøg værd for både børn og voksne. Kom og se hvad vi har i gang i.
Der kan købes kage med drikkelse til. Nyd det i parken eller i museet.


Skovbrugsmagasinet på Corselitze